torsdag den 27. marts 2014

Bertram Sans, Head Shave

Jørn Andersen, Vanløse



Anmeldelse af Head Shave Bertram Sans.

Til daglig anvender jeg en DE Mühle Vivo Cream skraber, Marlborough barbersæbe fra D.R. Harris og Edwin Jagger barberkost.
Alt indkøbt hos Gentlemens Bazaar.

Ved denne test anvendte jeg samme DE skraber, og Bertram Sans.



Anvendt metode: Hårstubbbene 2-3 mm lange.
Barbering med hårene. Efterfølgende mod hårene; og til sidst i forskellige retninger for at få en helt tæt og glat barbering.

Umiddelbart indtryk: En let flydende gel. God konsistens og nem at påføre. Både med børste, hvor den skummer let, og med hånden, hvor den skummer knap så meget.
Behagelig, god og diskret duft.

Gelen lægger en tynd hinde over stubbe og hovedbund, som får skraberen til at glide let. Hindens tykkelse minimerer risikoen for skæreskader, men tillader samtidig en tæt barbering.

Konklusion: Et rigtig godt alternativ til den traditionelle barbersæbe.
Den helt store forskel er, at "hinden" hele tiden kan fornys ved finbarberingen, hvor skraberen føres i forskellige retninger for at skære skævt- og vildtvoksende stubbe og strå af, så der fremkommer en helt tæt barbering.
Fornyelsen foregår ved blot at føre hånden hen over hovedbunden og smøre den allerede påførte gel hen over det område, der ønskes finbarberet. Er gelen tørret ind, tilføres blot en smule vand med hånden, hvorefter gelen "vækkes til live" igen.




Med barbersæbe er man nødt til at påføre ny sæbe hele tiden, når først den én gang er skrabet væk, da huden ellers bliver rød og irriteret. Det undgår man med gelen, hvor huden er dejlig glat og blød efterfølgende.

Efter barbering aftørres overskydende gel meget nemt med en tør eller fugtig vaskeklud.

Prisen på 185 kr. for 100 ml er acceptabel, eftersom gelen er drøj i brug, og derfor langtidsholdbar.

Head Shave fra tyske Bertram Sans er helt sikkert anbefalelsesværdig.

Hilsen, Jørn Andersen

Vi hos Gentlemens Bazaar siger tak for anmeldelsen, som er sendt til Gentlemens Bazaar.
Hvis du vil købe produkter fra tyske Bertram Sans [Klik her] og gå direkte til webshoppen Gentlemen´s Bazaar. 


onsdag den 19. marts 2014

DE SAFETY RAZOR, Mühle

Torben Hansen, Ejby


SKAL - SKAL IKKE: 

Jeg følte mig meget usikker på om en DE Safety Razor virkelig var noget for mig. Jeg kiggede længe på den - designet tiltalte mig, så jeg lavede en del research inden, og så bl.a. et klip på You Tube, hvor der var én, der barberede sig og det så jo nemt nok ud, så jeg tog chancen.  

Fra dag 1 føltes det bare SÅ rigtigt. Barberskraberen / Safety Razor ligger helt perfekt i hånden. Jeg har altid først barberet MOD hårene og derefter MED hårene og til sidst fra siden, og det er den bare perfekt til, og jeg har IKKE skåret mig på den.
 
 
Jeg har nu brugt den i 78 dage, og jeg bruger stadig det samme barberblad (DERBY), så den nye DE Safety Razor er meget billig i brug.

Jeg glæder mig nu, hver dag, til min barbering og kan varmt anbefale alle, der vil nyde en god barbering, at bruge en DE Safety Razor. 

Hilsen
Torben Hansen
Ejby
 
Gentlemens Bazaar takker for den flotte anmeldelse, som er sendt til Gentlemens Bazaar. Du kan også sende din anmeldelse til Gentlemens Bazaar.

Hvis du vil købe DE Safety Razor  [Klik her] og gå direkte til webshoppen Gentlemen´s Bazaar. 

onsdag den 12. marts 2014

MONDIAL SHAVING, Bergamotto Neroli Barbercreme

Bo Nygaard Larsen, Journalist


"Naturligvis var min far ikke hjemme den dag. Det var i slutningen af 80erne, og mit teenageansigt nærmest råbte på den første barbering. Dette meddelte jeg min mor, der hverken anede sine levende råd. Til sidst gik hun ind på badeværelset og fandt i en skuffe en orange BIG-skraber og en spraydåse fra Gillette. Så var jeg klar, tændte for vandet, der af hensyn til den evindelige spare iver i hjemmet helst skulle være koldt.
Et øjeblik senere stod jeg igen hos min mor. Lettere grådkvalt pegede jeg på mit blodige ansigt. Hun slog det hen, sagde, at jeg nok havde ramt forkert og videre i den dur … 

Sådan begynder fortællingen om, at det bestemt ikke er ligegyldigt, hvordan man behandler og barberer sit ansigt. Jeg kan komme med mange mellemstationer, men her og nu vil jeg nøjes med at konstatere, at jeg for længst har taget springet fra BIG og Gillette til de mere luksuriøse mærker."
 
 
 
 
Som for eksempel senest barbercreme Bergamotto Neroli fra italienske Mondial. Og navnet lyver ikke. Bergamotto er det italienske ord for citrusfrugten bergamot eller bergamotappelsin, og barbercremen dufter da også mere af appelsin end af nogen anden citrusfrugt. I barberingen betyder duften meget, fordi den ligesom følger én hele dagen. Kraftigst er den naturligvis under selve barberingen, men det gør kun dens betydning endnu større.

Bergamotto Neroli barbercreme er en fornøjelse at dufte til – både i skålen og uden på – og man får virkelig, om end det kan virke som en kliché en snert af sydens sol, et tungt glas Amarone og italienske fristelser i Firenze.



Konsistensen er en anden afgørende faktor. Bergamotto Neroli barbercreme er hårdere, end den ser ud. Ved første øjekast ligner massen en blød sneklump, men mærker man efter med en finger, giver den overraskende stor modstand. Der er da også tale om en såkaldt hård barbercreme. Tungheden betyder, at den også kan holde længe, for det er yderst lidt, man skal bruge ad gangen. Jeg har som regel en tendens til at overdosere ved at komme for megen barbercreme på barberkosten – og efterfølgende må skylle overskuddet ud – men netop drøjheden i Bergamotto Neroli barbercreme gør, at doseringen faktisk passer.

 
Mondial Shaving anbefaler, at man begynder med at komme et par dråber lunken vand i barberskålen. Er man slave af brugsanvisninger, er det det, man gør, men ellers kan man roligt bruge sin egen rytme. Som eksempel ved at skylle barberkosten i varmt varm, ryste den let af for vand, skumme barbercremen op i den originale skål, inden man skummer videre i sin egen skål. 

Barbercremen lægger sig ualmindelig godt på huden. Nogle barbercremer har det med at fylde for meget, så de er sværere at massere rundt i hele ansigtet. Sådan er det ikke med Bergamotto Neroli, hvilket siger alt om brugervenligheden.

Bergamotto Neroli barbercreme lever på alle måder op til sit prædikat om at være en luksus barbercreme, og sværger man for klassisk italiensk elegance, er denne crème én, du bestemt må prøve. Om den så blot bliver en gæst mellem de cremer, du plejer at bruge, eller en permanent følgesvend er underordnet. Selv shopper jeg gerne rundt mellem forskellige mærkerne, og så må mine faste produkter tilgive mig utroskabet.
 
 

Bergamotto Neroli barbercreme fås i to versioner, begge á 140 gram. Den billigste, som jeg har prøvet, koster kr. 150, og leveres i en ikke for solid plastikskål. Her kunne man godt have spenderet lidt med på kvaliteten, for denne skål signalerer desværre mere metervare end luksus. Et minus er det også, at firmanavnet ikke står på siden af skålen. Jeg erkender blankt mit mærkesnobberi, og jeg nyder at fremvise for de folk, der besøger mit badeværelse, at jeg har en evne til at gå efter det ypperste.

Barbering er ikke kun et praktisk stykke arbejde. Det er også en livsstil, der er med til at fortælle, hvem man er. Er man til de klassiske europæiske grooming-artikler er der en stor sandsynlighed for, at man også generelt er til luksus og har en historisk bevidsthed. Mondial Shaving lægger sig fint ind på den hylde ved at præsentere en historie, der går tilbage til 1908.

Den slags er jeg altid til falds for og kan faktisk ikke få nok af den. Men duften, konsistensen, brugervenligheden og prisen skal også matche. Og det gør det i dette tilfælde, der hedder Bergamotto Neroli  - en barbercreme, der ligger lysår fra mine første skrabede forsøg med BIG.
 
Gentlemens Bazaar takker Bo Nygaard Larsen for den flotte og meget detaljerede beskrivelse af Mondial Shaving Bergamotto Neroli Barbercreme, som Bo har sendt til Gentlemens Bazaar. Vi hos Gentlemens Bazaar er meget glade for det.
 
Hvis du vil købe Bergamotto Neroli barbercreme fra Mondial Shaving, [Klik her] og gå direkte til webshoppen Gentlemen´s Bazaar. 
 

tirsdag den 11. marts 2014

ARLINGTON Barbercreme, D.R. Harris & Co.

Thomas Hansen, Næstved


D.R Harris & Co, London blev grundlagt i 1790 som apotek i St. James Street i London, hvor de stadig har til huse den dag i dag.  

D.R. Harris og Co var således blandt de første, der var med til at støbe fundamentet til det store britiske marked af kvalitetsbarberprodukter. 
 
 
Men nok historie. Før vi går videre til det, den her anmeldelse egentlig handler om, skal jeg lige nævne, at jeg har normal hud, et ret stridt skæg og har temmelig hårdt vand, hvor jeg bor. Bare for, at I kan sammenligne med jeres eget skæg/hud og vand. 

Til denne test har jeg brugt en Mühle R41 åben kam Razor (dog med et tungere skaft) og en syntetisk børste, der er blød i spidsen - men alligevel har en fast rygrad. Til denne barbercreme ville en Mühle silvertip fibre, eller en barberkost med grævling også være fantastisk. 

Nu til testen:

Arlington Shaving Cream 75g kommer i en praktisk lille tube, der er en ideel størrelse til toilettasken, og den gør det super nemt, at dosere barbercremen, hvilket er en rigtig god ting, hvorfor, kommer vi til senere.
Duften er beskrevet som renhed med et stænk af citrus, men, når man åbner låget, kan man ikke fornemme duften af citrus, den har til gengæld en dejlig duft af, hvad jeg kalder, en diskret Old School duft af barbersalon.
 
 
 
Barbercremen kan påføres ansigtet både med fingrene og med en barberkost. Jeg hører til dem, der elsker sidstnævnte, som også helst vil bygge barberskummet op i en skål først, hvilket er et meditativt og hyggeligt ritual inden barbering, og giver mig en bedre fornemmelse af barberskummets konsistens.   

Jeg havde hørt, at denne barbercreme var en rigtig superskummer, og drøj i brug. Derfor brugte jeg kun halvdelen af,  hvad jeg normalt plejer at bruge, hvilket vil sige mængde svarende til en halv mandel i størrelse.

Det skulle vise sig at være RIGELIGT. Barbercremen bygges lynhurtigt op (meget hurtigere end jeg er vant til), og laver samtidig et tæt barberskum, der har et fint “glid” .... OG så kommer citrus duften pludselig, en frisk dejlig duft, der ikke er for overvældende. 

Jeg bruger ca. 1 minut til selv opbygningen af barberskummet. 

Den halve mandelstørrelse gav mig nok barberskum til mine 3 indsæbninger, én til at barbere i skæggets groretning, én på tværs af skægget og én imod skæggets groretning. Det gav en super tæt og behagelig barbering og der var stadig barberskum nok til et par indsæbninger, så næste gang vil jeg bruge endnu mindre barbercreme af D.R. Harris Arlington. 

Efter barbering, renser jeg sæberester af med lunkent vand, og derefter kører jeg lige en alun blok rundt på den nybarberede hud. Det har en desinficerende virkning, lukker porerne og behandler evt. småskrammer.  

Til sidst skylles ansigtet efter med koldt vand og duppes tør med et håndklæde.

Thomas har sendt denne beskrivelse af Arlington barbercreme fra D.R. Harris & Co. til Gentlemen´s Bazaar.

Vi hos Gentlemen´s Bazaar siger tusinde tak.

Hvis du vil købe Arlington barbercreme fra D.R. Harris, [Klik her] og gå direkte til webshoppen Gentlemen´s Bazaar.