fredag den 19. december 2014

St. James of London, barbercreme

Bo Nygaard Larsen, Journalist

Der er ingen grund til at hænge sig i traditionerne, når verden er så fuld af valgmuligheder.  

For nok kan vi hver især sværge til et bestemt mærke inden for parfume, barbercreme eller, hvad det nu er, men en gang imellem er det ingen skade til at kaste sig ud i noget nyt. Måske det bare bliver til en vinterflirt, måske et længere forhold.

Med denne barbercreme er vi ovre i den sidste mulighed.


For denne creme er lækker. Konsistensen er så god, at den både kan bruges med eller uden kost. Naturligvis er en kost at foretrække, men er man ikke til det, er det en befrielse, at man ikke behøver at vælge cremen fra. 

Umiddelbart kan det lyde lidt bastant med en creme med sort peber. Men der er altså ikke tale om en krydderikrukke. Blandingen af sort peber og persisk lime er ganske flot fordelt, så næseborene kun får en let, men afbalanceret, påvirkning.  

Cremens bløde konsistens gør den let at skumme op, den er nem at fordele med kost, og den lægger sig ganske blødt på huden.  Alle tre ting er lige vigtige, men det er især afgørende, hvordan cremen arter sig på huden. Jeg er nok ikke den eneste, der har prøvet en barbercreme- eller skum, der prikker til huden, når den er lagt på. Det er typisk den slags, der indeholder alkohol – en typisk fejltagelse, når vi taler barbering.  De mærker er kun til at smide ud og bogføre som tab, for det er ikke meningen, at en creme skal føles irriterende. 
 
 
St. James of London har eksisteret siden 1953. Ikke mange år sammenlignet med de gamle kendinge som Truefitt & Hill og D.R. Harris. Men firmaet har formået at skabe sin egen barbercreme, der er baseret på både de klassiske dyder og en vis fornyelse af genren. For eksempel er cremen uden parabener og er baseret på 100 procent naturlige produkter.  Det er ikke kun en trend, det gør også totaloplevelsen bedre. 

Prikken over i’et er indpakningen. St. James of London kommer i en glaskrukke, som man ellers kun ser hos dyrere konkurrenter som Penhaligons’. Glas i stedet for plastik er med til at skabe den fornemmelse af luksus, som også hører med. Barbering på den gamle måde handler nemlig ikke kun kvalitet. Det handler også om image og livsstil.

Også det lever St. James of London op til. Derfor kan jeg kun anbefale denne creme.


Gentlemen´s Bazaar har modtaget denne flotte anmeldelse - Gentlemens Bazaar siger tak - du kan også sende anmeldelse til Gentlemens Bazaar.
Hvis du vil købe produkter fra St. James of London [Klik her] og gå direkte til webshoppen Gentlemen´s Bazaar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar